Новоизбраният вътрешен министър Цветлин Йовчев обяви, че възнамерява да извърши тотална ревизия на МВР преди да обяви реформите и промените, които възнамерява да извърши в министерството

Той заяви още, че цялостната ситуация в страната налага незабавни мерки, чието прилагане да подобри колкото се може повече състоянието на цялата система.

Министърът добави, че промените ще имат за цел да повишат борбата срещу битовите престъпления и различните финансови престъпления, управлението на ведомствения бюджет, гаранциите за законността на действията в министерството, а не на последно място да бъде повишено и доверието на обществото като цяло към МВР.

Всичко това е постижимо чрез повече публичност и отчетност на дейността, която да бъде изцяло ориентирана към нуждите и интересите на българското общество.cvetelin

Сериозни промени предвижда и новият министър на транспорта и съобщенията Данаил Папазов, който заяви, че ще се опита да спре приватизацията на „БДЖ – Товарни превози”, което той аргументира с изключително острата нужда от работни места, усещаща се осезаемо в този момент.

Външният министър Кристиан Вигенин пък заяви, че ще бъдат реабилитирани всички кадри отпреди 1989 г., към които предишното правителство се отнесе не особено ласкаво.

Тепърва предстои да бъде ревизирана и цялата дейност на правителството на ГЕРБ за изминалите няколко години. Според социолога Кънчо Стойчев в идните 2–3 месеца всички нарушения ще станат достояние на цялото общество и най-вероятно ще доведат и до много наказателни присъди.

Източник:razkritia.com