Съветът по сигурността към министър-председателя ще бъде свикан в идните няколко дни, както и някои други форуми, за да се продължи обсъждането на въпроса за Сирия и ситуацията, свързана с бежанците, съобщава petel.bg,

Това заяви външният министър КристианВигенин на срещата на премиера ПламенОрешарски и Горан Свиланович, който е генерален секретар на Съвета за регионално сътрудничество. Вигенин отбелязва, че това се превръща в един от най-важните световни въпроси в момента.ore6arski

Ситуацията в Сирия се задълбочи, след като се появи сигнал за употреба на химическо оръжие в столицата Дамаск. Към момента световната общност решава какви по-конкретни мерки да бъдат предприети. САЩ и Великобритания вече събират в Средиземно море кораби, които могат да бъдат използвани при един евентуален удар по Сирия.

Горан Свиланович сравни на свой ред сегашната ситуация с тази в Сърбия преди години, като заяви, че досегашният му опит го е научил да мисли в някакви подобни моменти и като политик, но и като най-обикновен човек.

“Аз съм бил министър на външните работи и съм служил към международни организации, благодарение на което мога да разбера как се чувстват в момента ръководните лица в Сирия и най-обикновените хора. Когато нещо такова се случи и когато е трудно да бъде взето някакво политическо решение, опитът ми показва, че трябва да бъдеш лоялен и верен на страната си”, заявява още гостът.

Източник:razkritia.com