„Искаме Волен Сидеров да бъде съден за всички клевети, квалификации, обиди, лъжи и агресивни действия, които си е позволил спрямо всеки гражданин на Република България“.Това се казва в позиция на „Господари на ефира“ като реакция спрямо обидите, които лидерът на „Атака“ изсипа по адрес на предаването и водещата Мария Игнатова.

От ефира на партийната си телевизия той я нарече „проститутка“ и „играчка на мутрите през годините“, тъй като се обидил, че в „Господари на ефира“ иронизират поведението му. Сидеров нападна и продуцента на предаването Магърдич Халваджиян, като го определи като „изключителен измекяр“.

„Обидните квалификации, които той си позволи да даде от ефира на предаването си, минаха всякакви граници и са под достойнството ни да ги коментираме“, каза снощи в „Господари на ефира“ Мария Игнатова. volen s

„Информираме всички потърпевши и засегнати от него, че за завеждане на гражданско дело депутатският му имунитет не важи, и призоваваме всеки от вас да заведе иск, както ще направим ние“, допълни тя.„Писна ни да гледаме как се тормозят и квалифицират с обидни нецензурни изрази и клевети журналисти. Писна ни да гледаме агресивното отношение на един народен представител към полицията и всички останали институции. Писна ни да гледаме как се нападат граждани по малките часове на нощта от група биячи. Ние мислим, че такъв човек не може оглавява каквато и да било държавна комисия, ощеповече по етика и искаме незабавно да освободи този пост“, категорични са от предаването.

От „Господари на ефира“ са категорични, че винаги са отразявали всичко обективно, дори и поведението на Сидеров.

„Никога не сме излъчвали платени и поръчкови материали, винаги сме го правили безплатно, защото не толерираме подобно ваше поведение, отношението ви към хората, езика и стила ви, както и изкривеното ви разбиране за морал. Не харесваме дори и псевдопатриотизма ви, а ние сме от тези хора, които вярват във всички тези ценности. Дано един ден да го разберете и вие“, се казва още в позицията на „Господарите“.

 

На 8 юни по време на гостуване в bTV Сидеров влезе в пререкания и с тв водещата Лора Крумова. В лютия спор той я прати „да си домакинства“ и да не се занимава с журналистика.Тя пък му отвърна, че се държи като лумпен.

Източник:dnes.bg