За спешно и незабавно свикване на Националния партиен съвет на БСП настоя президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

„Настоявам за спешно свикване на Националния партиен съвет за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП“, пише в позиция на Първанов, цитирана от „Фокус“.

„Дискусията и оценката на случващото се трябва да се състои в легитимните органи на партията, не в измислени в движение формати“, допълни президентът.
Georgi-Parvanov-1Той призова съпартийците си да дадат на обществото честни и бързи отговори на въпросите, „които задават не само протестиращите, но и голяма част от нашите сънародници“.“Високомерието и пренебрежението към различните мнения и позиции не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението. Своята позиция за незабавна промяна ще обоснова на заседанието на Националния съвет“, сочи позицията на Първанов.

 

Той поиска още да се направи пълен анализ на реализацията на идеята за програмно експертно правителство.

„За да може да дадем своя принос за стабилизирането на управлението, трябва да вземем бързи мерки вътре в БСП, която е основният субект на това управление в резултат на изборите и на коалиционната формула“, посочи още Първанов.

„На базата на своя опит, 1996 – 1997 година бях във водовъртежа на такива събития, зная, че и най-добрите, и най-разумните и ефективни идеи, ако не са реализирани навреме, те умират на деня. Така че всяко закъснение може да бъде фатално за управлението, а оттам – и за бъдещето на левицата“, завърши президентът 2002 – 2012 г.

Източник:dnes.bg