Този космически феномен се развил само за 48 часа и това притеснява учените, тъй като е предпоставка за появата на мощна и пагубна за Земята магнитна буря.

Мистериозна гигантска дупка се появи на Слънцето. Този космически феномен се развил само за 48 часа и това притеснява учените, тъй като е предпоставка  за появата на мощна и пагубна за Земята магнитна буря.

Астрономите са категорични, че огромните пукнатини по слънчевата повърхност са на път да предизвикат Апокалипсис на планетата ни. Той ще засегне комуникациите, захранването с електроенергия, водоподаването и ще се отрази унищожително на живота на човечеството, съобщи БЛИЦ.

Дупката е с размери и обем, надвишаващи 6 пъти тези на Земята. Учените са притеснени от скоростта на развитието на този космически феномен – едва за 48 часа.dupka

Астрономите на НАСА препоръчват хората да не изпадат в излишна паника. Това мистериозно явление носи името Аврора Бореалис. То се характеризира с преноса на соларни частици до атмосферата на Земята, които са пренасяни чрез слънчевите ветрове.

Учените са категорични, че ще са необходими поне няколко дни, за да може тези частици да достигнат до повърхността на планетата ни, а проникването и сблъсъка им със земната атмосфера ще ни осигури невероятен небесен спектакъл.

От НАСА предупредиха обаче, че са твърде възможни проблеми, особено с комуникациите, мобилната телефония и интернет.

Източник:chudesa.net