Румен Гечев от БСП е категоричен, че кабинетът “Орешарски” няма сега да подава оставка. “Народът ни е изпратил да работим, а не да мислим за избори”, допълни той в “Денят започва с Жоро Любенов”. Двамата се счепкаха яростно за това кое правителство как работи.По неговите думи сега не е моментът да се мисли за оставка, тъй като парламентът работи по бюджет за 2014 години, по втори пакет от закона за обществените поръчки, който е в ущърб на българската олигархия.

Гечев осъди политиката на нисък дефицит, следвана от правителството на Бойко Борисов. “Дянков се е справил много по-добре от Орешарски”, контрира Димитър Главчев от ГЕРБ. “Като е толкова добър, защо бе уволнен”, попита социалистът и допълни: “Разликата е че Орешарски е премиер, а Дянков е изпратен в трета глуха”. rumen_genchev

Главчев критикува махането на данък “колиба” от новото правителство. “Разходите по събирането на този данък са огромни, а печалбите незначителни”, обясни необходимостта от падането на налога Гечев.

Депутатът от ГЕРБ опроверга искането на вот на недоверие на правителството. “Вотът на недоверие ще доведе до събирането на 121 гласа, за да ги получим трябва да легитимираме “Атака”. “Партия “Атака” ви спаси няколко пъти от вота на недоверие”, припомни Гечев.

“Всеки български гражданин ходи на работа. Вие получавате партийни субсидии без да работите. Имате 30 млн. депозит. Дайте на българския народ този депозит”, прикани социалистът.

Щом толкова искате да работите, изградете си Берлинска стена, която да ви пази от протестиращите, подхвърли иронично Главчев към опонента си. В отговор Гечев заяви: “Вашите лидери ходят с 15 души охрана. А другият ви ръководител ходи от звено на звено на прокуратурата”.

Източник:blitz.bg