Ако новият парламент не гласува побоят върху тях да се счита за тероризъм, смятат да хвърлят масово оставки.

Две седмици отпускат медиците от „Спешна помощ” на новата власт, за да гласува новите промени в закона, който да ги защити.

За паникбутони в линейките и справедливо възмездие за посегателството върху тях ще се борят символично специалистите, които предлагат неотложна медицинска помощ. Те дават толеранс само от две седмици на новото Народно събрание, за да гласува промени в законодателството. До тогава работниците в „Бърза помощ” ще работят с лентичка с надпис: “Не на насилието срещу нас”.spe6na

Ако след това не настъпят промени, системата рискува да бъде срината, защото ще последват масови оставки. Липсата на персонал се усеща и без това, а в местата, където няма дори необходимия миниум, положението ще стане страшно! Лекарите и сестрите искат да работят с оборудвани с паникбутони линейки, особено след зверството в кв. „Овча купел”. Тогава цяла тайфа алкохолизирани купонджии едва не убиха от бой парамедиците, които опитаха да спасят 15-годишна ученичка с 4 промила в кръвта си.

Сега нападателите са свободни и отгоре на всичко „компетентни” се произнесоха, че инсталирането на паникбутони било само крачка до въоръжаването на хората в линейките!

Източник:razkritia.com