Юридическият и финансов съветник на Лионел Меси – Анхел Хуарес, заяви, че аржентинският футболист не е бил уведомен за повдигнатото срещу него обвинение за укриване на данъци, което разбуни спортния свят.

Хуарес даде ясно да се разбере, че адвокатите на Меси са готови за евентуална съдебна битка с испанските данъчни власти.

Прокурор Ракел Амадо разследва сигнал, че звездата на Барселона и баща му са укрили данъци в размер на близо 4 милиона евро в периода 2006-2009 година включително, като за целта са използвали услугите на компании извън Испания.

Веднага след като всички спортни медии гръмнаха с новината, Меси използва социалната мрежа Facebook, за да изрази изненадата си от обвиненията срещу него.

mesi

25-годишният футболист твърди, че никога не е нарушавал закона и в момента консултантите му работят, за да изяснят това недоразумение.

„Много сме изненадани от публикациите в няколко медии. Нито ние, нито нашият клиент сме получавали каквото и да е известие от разследващия прокурор във връзка с информациите за Меси.

Като негови юридически и финансови съветници ние ще предприемем всички подходящи законови мерки срещу обвинението на прокурора и сме убедени, че справедливостта ще възтържествува“, се казва в съобщение на адвокатите на аржентинеца, прочетено от Анхел Хуарес.

Според испанските закони максималната присъда, която може да получи Меси, ако бъде признат за виновен, е 6 години затвор.

Източник:inews.bg