Политиците в България са неспособни да преживеят катарзис, защото са простаци без съвест

Добре известният с активна гражданска позиция актьор Камен Донев обрисува с тежки думи истинското лице на днешните български политици. Напоследък те предъвкват темата за „катарзиса“ и се държат за това, като удавник за сламка.

Политиците у нас са „рафинирани простаци“, изригна в ефира на НОВА Камен Донев. За да преживееш катарзис, трябва да имаш съвест и воля, за да се пречистиш, а това за българските политици това не съвсем не се отнася.

Те може да са добре облечени, да лъскат имиджа си по всякакъв начин, но всъщност са обикновени тарикати. А дори да си много хитър, съвсем не означава, че притежаваш ум, поясни актьорът. Един простак добре знае какво прави, обаче го прави само и единствено са собствена изгода, моралът за него е едно кухо понятие, а мисълта и грижата за ближния са му противни.kamen

„Гола вода“ – такива са за съжаление родните политици открай време, смята актьорът. Те самите нямат понятие какви са и какво трябва да правят. „Дълбоко некадърни“ управляващите смятат, че само с думи могат да ни убедят, че правят нещо полезно. Държат се за властта и пазят статуквото до последно, защото знаят, че ако я нямаше полицията, хората щяха да ги пометат.

А енергията на протестите не е отишла напразно. Има достатъчно много здравомислещи хора в България. Големият проблем е, че тези – във властта, не искат да си признаят грешките. Признак на смелост би било да кажеш „сгреших“ и да си тръгнеш с достойнство, но според Камен Донев това е неприсъщо на „некадърната общност“, възприемаща себе си за политически елит на България.

Източник:razkritia.com