Този древен артефакт се крие в сейф във Варна и е потулен от учените, защото неговото разкритие ще промени теорията за световните цивилизации.

Най-уникалната находка в света е собственост на България. Този древен артефакт се крие в сейф във Варна и е потулен от учените, защото неговото разкритие ще промени теорията за световните цивилизации, съобщава новината silnabulgaria.com.

Находката е открита на 15 юли 1985 г. от проф. Петко Димитров. Тя е разположена на 93 метра дълбочина и на 65 км навътре в морето край Варна. Нейният диаметър е 40 см, а височината й е 10 см. В долната си част е със седло. Изработката е уникална, фина и много симетрична. Направена е не от глина, а от пясъчник.

Върху повърхността й са открити древни надписи на писменост, която е съществувала преди потопа. Елементи от нея се срещат в шумерската, египетската индийската и гръцката писмености.

За този феноменален артефакт израелци са предложили на проф. Димитров крупната сума от 60 000 долара, но той отказал, тъй като откритието му няма цена – това е безценната „чиния на Ной”.

Ученият обяснява, че древната история на България започва от преди около 7500 години, от времето на потопа. Там, където днес е огромната северна плитчина на Черно и на Азовско море, е живял богоизбран народ. Териториите му са били плодородни, разположени около огромно сладководно езеро – там, където днес морето става по-дълбоко.

Тези плодородни местности са напоявани от водите на реките Дунав, Дон, Днепър, Днестър. В Библията те са наричани Едем. На дъното на Варненския залив и Черно море могат да бъдат открити останки от тази древна цивилизация.

Проф. Петко Димитров е ръководил две експедиции по нашия шелф. Той твърди, че преди 8000 години, бреговете на Черно море са били на сушата на около 60 км в източна посока от Варна. Именно там са живели нашите предци и оттам е тръгнала най-древната цивилизация в света.4iniq

През 2011 г., с научноизследователския кораб „Академик” учените са успели да пробият пясъка, който е запечатан от тинята, която се е появил с мощния поток от световния океан. Археолозите открили при сондажите части от дървета и корени от растения.

Този факт за пореден път доказва теорията на проф. Петко Димитров, че някогашното сладководно езеро е било под морското равнище. Той твърди, че „Следите на Черноморската Атлантида трябва да се търсят не само по море, но и по суша”. И така започва първата научна експедиция на 01 юли 1985 г. с руската подводна лодка „Аргус”.

Проф. Димитров разказва, че хипотезата му за потопа се е избистрила още през 1984 г., когато той е взел дейно участие в международния проект „Атлантида”. Тогава той и неговият екип са били поканени от руските власти да се включат. Работили са в Средиземно море и Атлантика, около подводната верига „Подковата” край Испания, Мароко и Португалия. Всички учени са вярвали, че под водата ще открият находки, направени от човешка ръка. След като многократно са се спускали на дълбочина от 130 метра с „Аргус”, професорът предложил да направят опити и по дъното на Черно море.

Ученият подготвя проекта, който е одобрен и му отпускат лодката „Аргус”, както и кораба „Рифт”. И така на 19 юли експедицията е направила спуск в палеоруслото на река Провадийска. Тя някога се е вливала в сладководното езеро. Така учените попаднали на дупки на около 95 метра в дълбочина. Те били на два реда, подредени симетрично отвори. Без съмнение те са били дело на човешка ръка. Именно там проф. Димитров попаднал на „чинията на Ной”.

При тази експедиция са открити още останки от стар пристан и некропол, които се намират на дъното на морето, където преди много векове е бил брега на езерото.

Проф. Димитров коментира, че според една от работните му тези Ной е живял по нашите земи. Корабът му се намира погребан под дебел слой пясък някъде по нашето крайбрежие. А раят на Земята е бил тук, на територията на днешна България.

Източник:chudesa.net