Бившият премиер и лидер на ГЕРБ  Бойко Борисов се оплака на представителите на фондация „Ханс Зейдел“, че правителството на Пламен Орешарски не подава оставка.

„Вече 35-и ден българските граждани протестират срещу правителството на Орешарски и искат оставката на коалиционните партньори БСП, ДПС и Атака.

b Какви политици обаче са тези, които по никакъв начин не чуват протестите на хората и продължават да правят скандални назначения на всички нива в управлението? От ГЕРБ подадохме оставка още на втория ден от протестите и върнахме властта на хората, защото така изисква демокрацията“, твърди Бойко Борисов.

Той потвърди намеренията, че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание само тогава, когато има конкретна дата за предсрочни избори и в дневния ред на парламента бъде включена точка за промените в изборното законодателство.

Представителите на фондация „Ханс Зайдел“ изразили загриженост за политическата ситуация в България и международния облик на страната пред евроатлантическите партньори. От фондацията заявиха, че следят внимателно случващото се в България и информират централата си за всички подробности около протестите на гражданите, назначенията в управлението на страната и политическите процеси.

Източник:inews.bg