Обектът се появява всяка вечер.

НЛО хвърли в паника жителите на Русе през последните дни. Огромното светещо тяло във формата на сфера се появявало всяка вечер през изминалата седмица – разказват свидетели пред „България днес”. Излъчващото ярка светлина кълбо бавно се придвижвало над града. Най-ясно обектът се наблюдавал от централния русенски кв. „Възраждане”.Постепенно светещата топка се смалявала, губела от яркостта си и се снижавала към земната повърхност – отбелязва изданието.
По разкази на свидетели НЛО-то се появявало от западна посока и изчезвало в източна около пътя за Варна. „Първоначално помислихме, че е сателит, защото формата му беше сходна. nloШокира ни обаче първоначалната му големина. Плюс това бързото му движение през нощното небе ни отказа от предположението, че е сателит. За самолет изобщо не може дума да става, защото лети много бързо и излъчва странна светлина” – разкриват пред изданието русенци, които са станали свидетели на феномена.

Любопитни граждани се събират на групи, за да наблюдават странното тяло, а и като са повече хора на едно място, разказите им звучат по-правдоподобно – пише „България днес”.

Източник:razkritia.com