Страната ни се управлява от мафиотска клика.

Германският разследващ журналист Юрген Рот публикува материал, в който описва положението в страната ни като „новата българска трагедия”.

Той подчертава, че настоящето правителство води страната ни в една, единствена посока и тя е към Кремъл на Путин. В материала се посочва, че случващото се в страната ни не е трагедия само за всички нас, а за цяла Европа.

Рот посочва, че някои наричат новото правителство на България „експертно” с цел да прикрият реалността.
Това в никакъв случай не може да бъде наречено кабинет, съставен от технократи.
Реалността е коренно различна. Всъщност се оказа, че експертният кабинет, е чисто политически кабинет и то такъв, от който да те хване страх.

клика

Основната задача на кабинета „Орешарски” е да бъдат материализирани безскрупулните властови интереси с помощта на политически средства.
Рот подчертава, че един бърз преглед на новите ключови фигури във властта е достатъчен, за да стане ясно каква е реалната цел на правителството.
Той изрежда имената на министър-придсидателя Пламен Орешарски, който преди време е бил свързан с олигарха Васил Божков, наричан Черепа.
Не подминава името и на скандалната мутра Делян Пеевски, който очевидно дърпа конците в ДПС.

В дългия списък фигурира и името на Данаил Папазов, който беше дълго време директор на пристанище Варна и имаше добри отношения с ГЕРБ. Разбира се подчертава и обвързаността му с ТИМ.
В заключение германският журналист посочва, че страната ни все повече започва да заприличва на Италия, тъй като политиците ни представляват корумпирана и мафиотска клика, чиито пипала са завладели всичко, пише dw.de.

Източник:razkritia.com