Руска групировка искала да сложи ръка върху църковни имоти.

Кирил е причакан, удушен и хвърлен в морета” – това твърди пред „България днес иподякон Ивайло Атанасов, доскорошен помощник и шофьор на покойния варненски владика.
„Понеделник вечерта Кирил игра боулинг, много обичаше тази игра. Като приключи около 20,30 ч., дяконът го закара до жилището му в митрополитската резиденция във вилната зона на Варна, където пребиваваше. kiroТогава двамата се уговориха Кирил да звънне на сутринта, дяконът да го вземе с колата и да го закара на сутрешно богослужение” – разказва иподякон Ивайло.Според него няма логика 59-годишният митрополит по тъмна доба вечерта и без да се обади на никого, да реши да извърви 2 км до морето, като пътят до там е стръмен и опасен. Познавайки го много добре, Ивайло Атанасов е убеден, че Кирил е починал насилствено, а не от удавяне, каквато е официалната версия след аутопсията.

„Когато бяхме с него заедно на плаж, той влизаше в морето най-много до гърдите. После се връщаше до плиткото” – твърди Ивайло.
Във Варна се говори, че митрополит Кирил е имал сериозни проблеми с руска групировка, която искала да сложи ръка върху църковни земи около Балчик. Възможно е именно руската мафия да има пръст в смъртта на владиката – шушукат в морската ни столица.

Източник:razkritia.com