Всичко започва през далечната 1960 година, когато светът за първи път научава за съществуването на „Ледения човек от Минесота”

Фигурата на необикновеното създание е показана пред хиляди хора и поражда многобройни спекулации какво по-точно представлява – Голямата стъпка, липсващата брънка между човека и маймуната, или пък поредната правителствена конспирация.

След сензационното си появяване преди 53 години, 180-сантиметровото същество внезапно изчезва. За него спира да се пише, да се говори или да се коментира цели пет десетилетия, докато неотдавна интересът към „чудовището” се възражда отново.ole

Главна заслуга за това има Стив Бъсти – собственикът на Музея на странностите в Тексас, който купува замразеното тяло на съществото от семейство в Минесота, възнамерявайки да го изложи в музея си от 3 юли тази година, като се надява то да се превърне в една от най-големите атракции там.Интересен е и начинът, по който Бъсти успява да се сдобие с тялото. Цели две години той издирва Франк Хансен, който първи показва съществото на света преди повече от половин век. Оказва се, че Хансен го застрелва в главата, след което решава да го замрази, защото за пръв път се сблъсква с нещо подобно. След като прави една-единствена демонстрация на необикновената си находка през 1960 година, той прибира създанието във фризер, където то престоява цели 53 години.

Източник:razkritia.com