Пламен Орешарски се изнерви в студиото на bTV, след като водещите му задаваха директни елементарни въпроси, на които премиерът отказа да отговори

Орешарски се изложи отново. Той се омота в лъжите си. Това стана преди минути в студиото на предаването „Тази сутрин”, където премиерът на България беше гост.

Пламен Орешарски се изнерви в студиото, когато водещите на сутрешния блок Виктор Николаев и Ани Цолова му задаваха елементарни въпроси, на които премиерът трябваше да отговори едносрично. Но Орешарски директно заяви, че няма да отговори, после взе да си противоречи.

oresh

Без съмнение най-щекотливите въпроси бяха относно назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и за исканата оставка на кабинета от народа, излязъл по улиците в цялата страна. По първия въпрос, зададен му от Виктор Николаев – кой е предложил Пеевски за тази толкова важна длъжност, Орешарски каза, че няма да отговори. Това не било най-важно. Николаев отново попита кой, тъй като и Станишев, и Лютви Местан – лидерите на политическите партии, подкрепили правителството, са заявили, че именно Орешарски е предложил Пеевски. Но премиерът се оплете и каза, че тази номинация е била обсъждана между тримата.

 

Относно оставката Пламен Орешарски заяви, че не мисли, че ако слезе от този пост, това ще реши проблемите на България. Оставката е едно много лично решение, но ще доведе до дестабилизацията на страната.

Източник:chudesa.net