Премиерът е категоричен, че правителството може да мине без зам.-министри.

Въпросът, който вълнува вече трета седмица всички българи, получи своя категоричен отговор. Премиерът Пламен Орешарски категорично заяви дали и кога мисли да се оттегли от поста на министър-председател. Премиерът категорично отказва да обсъжда въпроса за оставката си, тъй като според него, той си върши работата перфектно в момента. Орешарски каза, че ще се оттегли единствено тогава, когато прецени, че не се справя със задълженията си.

В кулоарите на парламента премиерът се обърна към чакащите го журналисти с думите “Ако спра да се справям с отговорностите си, ще се оттегля и ще ви уведомя“. plam,eОрешарски е на мнение, че е прекалено рано да се дават оценки на управлението му, тъй като кабинетът е на власт от само месец.

Премиерът смята още, че липсата на няколко зам.- министри на ключови постове, не е проблем, тъй като правителството може да си функционира идеално и без тях. Орешарски отказа да разкрие дали са верни слуховете, че бившият депутат от Коалиция за България Татяна Дончева, ще оглави ДАНС. До момента се знае единствено, че възможните кандидатури ще бъдат разгледани следващата седмица.

Източник: razkritia.com