otec_ivan11

Хората, настанени от добрия и благороден отец Иван в приюта в Нови хан, са подложени на тъмнина и мрак, токът им е

спрян заради неплатена сметка

Ново поредно нещастие преследва приюта на отец Иван. Хората, които са настанени в Нови хан от добрия и благороден старец, сега са подложени на тъмнина и мрак, тъй като токът им е спрян поради неплатена сметка. За последните седмици сметката е набъбнала до внушителните 7000 лева, които са непосилни за отец Иван, алармира „24 часа”.

В момента в приюта живеят 120 деца, от които най-новият член на голямото семейство е само на 2 седмици. Жените перат на смени, тъй като най-големия съд, с който разполага приютът, е само от 100 литра, сподели отец Иван за екип на bTV.

Освен неплатената сметка за ток, обитателите на приюта на добрия старец са преследвани и от набезите на крадци. Наглите обирджии отмъкнали 10 кокошки от комплекса, докато отец Иван бил по служба в Елин Пелин.

Благородният старец сподели още, че до този момент токът на приюта е бил спиран 2-3 пъти. Надява се и този път да се открият добри хора, които да помогнат на обитателите, настанени не от хубаво при него. Отец Иван допълни, че най-новите обитатели на приюта са тричленно семейство, работило в Кипър.

Отец Иван от Нови хан е успял да събере около 1700 лева за сметката за ток, но сумата е непосилна за него. Затова нека всички, които имат възможно да подкрепят добрината и човещината на този голям българин, да дарят средства в полза на приюта.

източник: chudesa.net