lechkov

Лидерът на Коалиция „Съюз за Сливен“ и зам.-председател на общинския съвет на Сливен Радостин Русев-Радото, който почина днес във ВМА – София от последиците на тежката катастрофа, която претърпя преди месец, бе преди време политически съмишленик с бившия кмет на града Йордан Лечков.

После между тях избухна скандал, а в основата на спора бяха 50 милиона евро. Двамата се обвиняваха взаимно и публично за работата по водния цикъл на Сливен. Бившият футболен национал се отрече от старото си приятелство с Радото и обяви, че управляваният от Русев консорциум „Хидросистеми“ не си върши качествено и в срок работата по европроекта „Околна среда“ на екоминистерството. Той заяви, че като възложител на проекта ще настоява за смяна на изпълнителя с друга фирма.

„Йордан Лечков си науми да ми открадне фирмата, като ми вкара като подизпълнители две фирми на негови близки. Опитва се да ме смачка и с неплатени 47 обекта по рамкови договори с общината“, не му остана длъжен Русев.

Так той се превърна във враг №1 на Лечков си стана основна причина героят от САЩ ’94 да сдаде кметския си пост на местните избори.

По-късно групата общински съветници от „Коалиция за Сливен“ поиска срещу Лечков да бъдат подадени регресни искове с цел да се върнат в местния бюджет всички средства, които предстои да се плащат на ощетени от предишното управление.

Арбитражният съд към БТПП пък осъди общината да заплати на „Булгейт“ около 5,5 млн. лв., които с ДДС и лихвите доближават 7 млн. Делото беше заведено от управителя на дружеството Радостин Русев за неправомерно прекратяване от Лечков на договорите му по водния цикъл на града за строителство и реконструкция на канализационна и водопреносна мрежа.

източник: 24chasa.bg