Временният председател на Общински съвет – Варна Владимир Тонев от „Нашият град“ се отървал на косъм от смъртта в пътнотранспортно произшествие от Златни пясъци към Балчик в района на Панорама.

По собствените му думи, той се блъснал в автобус, движещ се в неговата посока след изпреварване. „Срещу мен идваше челно друг автомобил с голяма скорост. Ако се бях сблъскал с него, можеше да има и жертви. Оказа се също, че настилката е мокра, защото беше валяло. Заради това спирачния ми път се удължи и се ударих в автобуса“, коментира Тонев пред Petel.bg.zx450y250_2063546

Временният председател на общинския съвет призна, че при проверка за алкохол на мястото на инцидента, дрегерът е показал, че нивото в организма му е над нормата. Той обаче е дал и кръвна проба, която по думите му ще потвърди, че не е пил повече от допустимото. От полицията посочват, че според дрегера водачът е управлявал с 0,97 промила алкохол в кръвта.

Тонев беше категоричен, че е бил сам в колата „Мерцедес ML“, с която се е връщал от Балчик. Той обеща да даде повече подробности и коментари по случая след излизането на кръвната проба, което ще стане в понеделник.

Преди месец Тонев стана главен герой в друг инцидент с друг негов джип, който беше запален до Спортната зала, докато той играеше тенис.

Източник:24chasa.bg