Полицията още издирва стрелеца, граждани заплашват с линч.

Сърцераздирателен детски писък внезапно разкъсва дрямката на квартала. Само миг преди това пенсионери се припичат по пейките и наглеждат с едно око внучетата си в градинката. Съботна градска идилия – дори по улицата не преминават коли. Опасност няма и на детската площадка с обикновени люлки, пързалки и пясъчник, край които дечурлигата весело играят, и нищо не предвещава ужасните събития, които предстоят.

Неописуем детски писък на болка нарушава покоя. Едно 7-годишно дете се свлича на земята, а от рамото му бликва кръв. Настава дива паника, разказва очевидец на инцидента. Никой не може да разбере какво се случва, защо и какво да се направи. Раненото дете не може да се успокои. Изпаднало в шок, то не е в състояние да каже нищо свързано. Линейката пристига моментално и тогава става ясно, че се касае за огнестрелна рана. sОт болницата съобщават, че за живота на 7-годишното момиченце, ранено с изстрел от въздушна пушка в рамото, няма опасност. Това се случва миналия ден в самия център на град Санкт Петербург.

Гражданите са настръхнали, тъй като терористите в Русия не са нещо необичайно. Полицията отцепва района и започва сантиметър по сантиметър да оглежда всичко. Намерени са няколко куршума от пневматично оръжие. Проверяват криминалния контингент и всички къщи наоколо, но без резултат. Експертите смятат, че по децата не е стреляно нарочно. Някой от третия етаж в отсрещната сграда, се е забавлявал да стреля вероятно по гълъбите, но изплашен, веднага е затворил прозорците и се е скрил в миша дупка. И едва ли ще си признае, защото хората са настръхнали и може да го линчуват, пише kp.ru. Пневматичното оръжие не е със строг контрол, затова и у нас такива инциденти с деца са достатъчно много, както показва и видеото.

Източник:chudesa.net