Червените отменят тоталната забрана за пушене на закрито, вредяла на ресторантьорите

Добри новини се задават за собствениците на кафенета и ресторанти! Номинираният за министър-председател от Коалиция за България Пламен Орешарски обяви в интервю за БНТ, че новото правителство ще помисли за смекчаване на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Бившият финансов министър не уточни в какво точно ще се състоят промените, но запознати споделят, че най-вероятно ще бъде върнат предишния режим на разделяне на помещенията за пушачи и непушачи.

Окончателното решение ще бъде обявено, когато се въведат промените в Закона за здравето.

Потребители коментират, че промяната най-вероятно ще влезе в сила до няколко месеца, тъй като самият лидер на червените Сергей Станишев бил твърдо против сегашния строг режим, при който пушенето в закрити помещения е напълно забранено.cigari

Припомняме ви, че отмяната на пълната забрана за тютюнопушене беше залегнала в предизборната кампания на червените. Още тогава Станишев обяви, че тщ е нанесла сериозни вреди на ресторантьорския бизнес и неговата партия ще се бори, за да ги поправи.

Пълната забрана за пушене в закрити помещения влезе в сила на 1 юни миналата година от правителството на ГЕРБ. Още тогава в страната масово се организираха протести за отмяната й, заради многото загуби, които претърпяха собствениците на заведения. Бойко Борисов обаче категорично отказа да се обсъжда връщане на стария режим с разделяне на заведенията на зали за пушачи и непушачи.

Източник:razkritia.com