Руски мафиоти изнудвали дядо Кирил за имот край морето.

Митрополит Кирил е издал сериозни неприятности с руска подземна структура – пише „България днес”. Той е бил в постоянен стрес заради натиск от страна на чуждите мафиоти да продаде на „преференциални” цени 23 декара църковна земя на самия бряг на север от Варна. Той бил поканен на среща в морската столица в началото на тази година – отбелязва изданието.kiril

Руските представители са му предложили да купят земята за 50 евро на квадратен метър и да му дадат процент собственост от бъдещото вилно селище. Идеята е била върху земята да бъдат построени над 60 вили с малки дворове.
В момента земята на морския бряг край Варна струва поне 200 евро. Митрополит Кирил отказал предложението и се опитал да отклони руската „инвестиция”. Руснаците обаче започнали да го заплашват с компромати. Въпреки това владиката не отстъпвал и не продавал земята. Той обаче бил силно притеснен, от което вдигал кръвно – пише „България днес”
Дали пък руските мафиоти нямат пръст в предизвикването на смъртта на Кирил – се питат варненци.

Тялото на митрополита бе открито безжизнено в морето. Кирил загинал от удавяне, когато вадил миди от дъното – твърдят съдебните медици.

Източник:razkritia.com