Блогър с развито зрение твърди, че е забелязал гущер да криволичи по повърхността на Марс. Уфологът е от Япония и е информирал специализирания сайт UFO Sightings Daily за своята находка. Трудното за вярване и напълно необоснованото твърдение предизвика сред любителите на конспирациите страх, че НАСА може би развъжда живот на Червената планета с цел научни експерименти. Създанието, за което се смята, че е или плъх, или гущер, бе забелязано на снимки, разпространени от американската космическа агенция през март. Фотосите са направени от марсохода Кюриосити. „Това странно същество е открито на Марс от човек в Япония през март“, пише Скот Уаринг, който ръководи уфоложкия сайт. „С оглед на това, че на Марс има известни количества вода, е напълно възможно да бъдат открити такива пустинни животни да обикалят наоколо…“, добавя той.gy6ter

„Също е възможно НАСА да пуска животни на планетата от малки криогенни камери в марсохода върху повърхността на Марс, за да извършва експерименти“, пише още Уаринг. Той също призовава читателите на сайта да постват свои мнения относно тази теория.

„Сан Франциско Хроникъл“ коментира, че на оригиналната снимка на НАСА предметът, видян като гущер, изглежда само като камък, а на сайта на Уаринг на него са видни крака и опашка.

Източник:pernik1.com