Скандален клип, разпространен във виртуалната мрежа, предизвика оправданото и справедливо негодувание на хиляди българи

Шокиращото видео съдържа неочакваното признание на един от хилядите участници във февруарските протести, които разтърсиха страната по невиждан до този момент начин.platen

Мъжът чистосърдечно признава, че лично той е получил, без обаче да уточнява от кого, сумата от 300 лева. Срещу нея той е трябвало да участва активно в уличните безредици, както и да провокира колкото се може повече охраняващите полицаи, за да предизвика сериозни сблъсъци между протестиращите и униформените, които медиите след това да покажат на цяла България.

Още от самото начало на протестите се появиха множество слухове, че сред протестиращите има и много подставени лица, натоварени да усложнят още повече и без това сериозната обстановка по улиците с агресивно поведение и провокации. Това обаче не беше доказано по никакъв начин след това.

Политологът Огнян Минчев направи по този повод изказването, че не интелигентните млади хора във Фейсбук са били решаващ фактор за събитията, които се случиха впоследствие, а именно дейността на тази малка платена група хора. Минчев заяви още, че първоначалните искания на протестиращите са били насочени единствено срещу дейността на електроразпределителните дружества, но по-късно въпросните подставени лица са внесли и политическия момент в протестите.

Източник:razkritia.com