Бойко Борисов отново отказа да коментира скандалната тема с подслушванията, която го постави в центъра на голям скандал малко преди изборите.

Бившият премиер заяви, че не е запознат с въпросните компромати, съдържащи записи на проведени разговори между него, бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, които са били направени в собствения му дом.

Борисов изрази също и недоумението си, че в прокуратурата се работи толкова активно преди парламентарните избори и се разследват главно членове на ГЕРБ.

borisov

Той сподели още, че има някакви подозрения кой е извършил въпросното подслушване в дома му, но щял да назове извършителя едва когато разполагал с неопровержими доказателства за това. Допълнително добави още, че не мисли, че подслушванията са били поръчани от земеделския министър Мирослав Найденов.

Експремиерът заяви, че в момента е обикновен гражданин, а не политическо лице, и е истински заинтересован да разбере кой си позволява така безцеремонно да нахлува в личния живот на хората, за да изнася след това информация, която да бъде използвана за непочтени цели.

В заключение Борисов призова прокуратурата да бъде оставена на спокойствие, за да изясни случая, като дори я похвали за темповете й на работа напоследък. Той заяви също, че се надява този неин професионализъм да бъде приложен и към някои други сигнали, подадени от Яне Янев, Цветан Цветанов и Делян Добрев.
От:Константин Серафимов                        Източник:razkritia.com