Туристи, недоволни от условията в един хотел в Лозенец, решават да потърсят законните си права, но за назидание са заключени от управителката, съобщава petel.bg, цитирайки думите на  потърпевшите пред btvnews.bg

“Аз излязох първи, за да изчакам в колата, след което се опитах да отворя вратата, но не се получи. След това пробвах да звънна на звънеца, почуках и на вратата, която се намира зад офиса, но отново никой не отговори. Не успях да се свържа с никого от хотела. Ние бяхме заложници. Излизахме да се веселим и на вечеря, но ако на някого му беше станало лошо, може би нямаше да говори в момента”, разказва летовникът Александър Стоянов.loze

Мъжът допълва, че след като запазват бележките, които са им предоставени от управителката, и казват, че ще ги представят, за да се оплачат пред различните институции, тя им заявява да си ги запазят за „оня свят”.

Управителката на хотела Денка Тошмакова заявява, че вратата е заключена в интерес на всички почиващи, но има телефон, ако някой пожелае да излезе.

Летовниците подават сигнал в Комисията за защита на потребителите, защото са настанени във въпросния хотел, който не отговаря на първоначално обявеното от сайта посредник, който ползват, за да си направят резервация. Именно това ескалира сериозно напрежението между персонала на хотела и туристите, като дори се стига и до намеса на полицията, а двете страни са предупредени с протокол.

Източник:razkritia.com