Пускат нова проверка на бившия вътрешен министър.

Продължават скандалните разкрития за дясната ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов. След като името на бившия вицепремиер беше замесено в скандала с тефтерчето на Филип Златанов, друга афера е на път окончателно да срине в политически аспект Цветанов. Оказа се, че бившия вътрешен министър е участвал в престъпна схема, целта на която е била да се скалъпи дело за убийство на бизнесмена Иво Прокопиев.

Според информация на “Афера” Цветанов, заедно с тогавашния наблюдаващ прокурор по делото за “Килърите” Ася Петрова и бившия заместник началник на ГДБОП Валентин Цоновски са подготвили показанията на “свидетелите” по предстоящото скалъпено дело. Във фалшивите показания се казва, че поръчител на убийството на Прокопиев е банкерът Цветан Василев.cv

Според запознати Цветанов смятал да използва “свидетелските” думи, за да изнудва Василев и в същото време да държи Прокопиев с ултиматума, че едва ли не го е спасил от сигурна смърт.

Заради този скандал, от БСП поискаха от прокуратурата и НАП да назначат нова проверка на Цветанов. Депутатът от Коалиция за България Красимир Янков е категоричен, че прословутото тефтерче на Филип Златанов подлага на съмнение почти всяка информация, дадена от ГЕРБ.

В това число Янков включи мистериозната смърт на Мишо Бирата, имотите на Цветанов и истинността на дипломата на Искра Фидосова.

Източник:razkritia.com