57-годишен мъж е оставен на умре като куче в дома си от дупнишките медици в общинската болница, разкрива изданието „Вяра“. Вчера негови близки го прибраха в кома от болничното легло.

Любомир Димитров Ковачки бил крайно беден и нямал здравни осигуровки. Заради това му отказали животоспасяваща операция и лечение, съобщиха потресени приятели и близки на пострадалия.

В момента Любомир Ковачки бере душа в къщата си в село Усойка, която е пълна развалина. Цялото село се ужасява от съдбата му и безразличието на държавата.

За жестоката участ на 57-годишния мъж и бездушното, граничещо с безчовечност отношение на медиците, разказа през плач дъщеря му Миглена: „Прие го д-р Кирилов.

siromah

Погледна го и каза, че е получил инсулт. Обърна се към мен и каза, че се налага операция и трябва да намеря пари. Каза ми: „Звъниш на чичо, леля, стринка, вуйчо и търсиш пари, без пари няма да го оперирам“. Аз му обясних, че нямам богати роднини, но ще се постарая, ще моля, ще тичам.“

„След два дни отидох при д-р Красимир Кирилов и му казах, че не съм се справила със задачата докрай, но съм намерила помощ от зам.-кмета на Бобошево Илиян Геров и председателя на Общинския съвет Райчо Цветин – продължава разказа си Миглена. – Те изразиха готовност да платят неплатените му здравни осигуровки от личния си джоб и го помолих да започне да оперира. Той обаче ме погледна и хладнокръвно ми заяви: „Късно е, бащата ти умира. Процесът вече е необратим. Трябваше веднага за намерите пари и да оперирам“.“

Аз не мисля, че баща ми ще умре, той има силно сърце и се надявам на чудо и да живее. Получил е кръвоизлив на мозъка, казва през сълзи дъщерята Миглена.

Източник:24chasa.bg