В инициативния комитет за издигането на паметник на актьора участват хора, които не са дали дори лев

Родният елит буквално се изгаври с паметта на големия Тодор Колев.

Ентусиазирани випове, които се кълнат в любовта си към човека и преклонението пред таланта на актьора, тотално се изложиха. Популярните люде с наслада говорят колко са ценили Колев, но подписката за изграждане на паметника му ясно показва каква е стойността на уважението им.

Създаде се дори комитет за издигане на паметник в обществената градина на родния град на актьора – Шумен. За да се материализира добрата идея са нужни близо 90 000 лв. Тече дарителска кампания, която ще осигури средствата за издигането на монумента. Проверка обаче установи, че единствената възможност да се съберат пари, ще отложи за неопределено време проекта. Просто по сметките са постъпили не повече от 3000 лв.todor

В дарителския списък фигурират интересни имена. Например бившият депутат от ГЕРБ Ивайло Тошев, който с кеф се нареди за безплатно „Верту” (помните скандалната кампания за мобилни телефони) с мъка е отделил от средствата си феноменалната сума от… три лева. Омбудсманът на Шумен Иван Капралов, като държавен служител, е проявил по-голяма щедрост – цяла банкнота от пет лева.

Има хора като ПР-специалиста, които са дали и по 50 лева, но потресаващото е, че Георги Мамалев е подкрепил идеята с подпис, но не и със средства!!!

А ако някога се намерят средства, паметникът би бил прекрасен. Проектът е на доц. Младен Младенов и изобразява най-популярния сред масите образ – на уличния музикант с бомбето на Чарли Чаплин и бастуна.

Ако имате възможност, може да дарите помогнете на: Юробанк България АД/Пощенска банка BG56 BPBI 7946 1062 8984 01, BIC: BPBIBGSF.

Източник:razkritia.com