Тийнейджъри от София дадоха джобните си пари, за да купят храна на просяци. Каузата да направят нещо добро и да дарят усмивка обединява пет момчета в София, които само за ден успяха да зарадват 10 бездомника в центъра на столицата. Трогнати от клип в интернет, момчетата решават да станат посланици на доброто, макар и за ден.
„Взехме идеята от един американски клип, в който едни тийнейджъри на нашата възраст помагат на бездомни хора и това много ни трогна. Както знаете, добротата е заразна и дойде до нашия поглед и просто решихме да го направим за хората, които са в нужда”, разказва един от инициаторите на благородната постъпка.

963369

 

Главните герои в тази история избират централните улици на столицата, за да осъществят едно добро дело. Решават, че с лични средства ще закупят храна, която да подарят на просяци.Момчетата не крият, че се гордеят с постъпката си, но основната им цел е друга – да дадат пример на връстниците си.

 

Петимата успяха да развълнуват стотици хора в България. Тази събота те отново ще даряват усмивки на бездомни хора… този път обаче с подкрепата на още почти 30 души.

 

Всичко за благородната постъпка на тийнейджърите гледайте във видеото.

Източник:novanews.bg