Метално строително скеле се срутило върху  такси, возещо клиент в София. Това станало на кръстовището на булевард “Витоша”, и “Пенчо Славейков”. 

Там се извършвал ремонт на сграда и било поставено скеле. Докато таксито изчаквало да премине, тежък метален прът от скелето се откъснал и паднал върху колата. Автомобилът е смачкан, но като по чудо няма жертви. Металният кол пробил предната дясна врата на таксито. Ужасеният шофьор веднага излязъл и първата му работа била да изведе от намачканата кола пътничката си. Господ ми помогна! Господ ми помогна, мълвял той.

taxi

Цялата помощ на Господ в случая била, че жената в последния момент решила да седне на задната седалка, а не на предната, където се возят пътниците. Точно това успяло да я спаси, тъй като ако е била на предната, колът е щял да я прониже.

Движението в едното платно е отцепено, извършва се проверка на случая. Издирва се и инвеститорът на обекта и кой е поставил скелето, без да провери сигурността му. И шофьорът, и пътничката са в силен стрес. На мястото на произшествието е пристигнала и линейка, но се наложило само да успокоява ужасените шофьор и пътничка. Цяло чудо е, че няма други пострадали коли, освен това не е паднало цялото строително съоръжение, което щеше да предизвика много жертви. В мрежата вече призовават за затвор на инвеститора и техническия ръководител на обекта.

Източник:skandalno.net