Жената на 25 години, която беше в клинична смърт след снощната зверска катастрофа на бул. „Цариградско шосе в София, е издъхнала, обяви пред bTV д-р Димитър Димитров от болница „Св. Анна“.

Огледът на мястото на катастрофата, при която пиян шофьор на такси рани 12 души, продължи до късно през нощта. По информация на bTV водачът е карал с 1,8 промила алкохол в кръвта.

В 4 болници лекарските екипи се бореха за живота на тежко пострадалите.

Междувременно се появиха твърдения , че линейките са закъснели. Здравният министър Таня Андреева отрече каквото и да е забавяне. „Те просто са летели. При подаден сигнал в 8,25 часа, линейката в 8,30 часа е била на мястото на катастрофата и в 8,40 е била в „Света Анна”, обясни тя.Очевидец, който е и лекар, обаче разказа, че линейката е закъсняла с около 20 минути. Дошла само медицинска сестра, а самата линейка карала с 160 км/ч, защото идвала от адрес извън София.taxi

Детето, което пострада най-тежко и е в критично състоение, веднага е влязло в операционна зала. Майката на детето също е ранена, но е значително по-добре, обясни д-р Димитър Димитров.

В момента в „Пирогов” е настанен 27-годишен мъж със счупване на таза и с кръв в корема, намира се в операционната. Той също е в тежко състояние. Един от пострадалите отказал да бъде хоспитализиран в „Пирогов”, а малко преди полунощ и други двама пациенти на спешната болница са били освободени.

Водачът на таксиметровия автомобил е задържан в столичната полиция.

Източник:dnes.bg