Водните змии нападнаха плажа край Балчик, влечугите плашат плажуващите, дори влизат в чантите на курортистите.

Напаст от змии по родното Черноморие. Водните змии нападнаха плажа край Балчик, влечугите плашат плажуващите, дори влизат в чантите на курортистите. Притеснени, пациентите на болницата за рехабилитация, разположена в местността Тузлата, са алармирали зазмийската атака. Хората споделят, че те са навсякъде – по плажа, във водата, дори и на местата, където се правят кални бани, пише „Стандарт”, цитиран от БЛИЦ.

Змиите плуват в езерото, от където се извлича полезната кал за лечебните процедури. Дори преди два дни, две влечуги изпълзели от чантата на жена и я уплашили почти до смърт. Това разказа ужасената Иванка от София, която от години ползва услугите на санаториума.zmiq

Пациентите и плажуващите са подготвили подписка срещу змиите и срещу условията на плажа. Повече от 100 човека вече са се подписали под нея, като се очаква тя да бъде внесена в Министерството по здравеопазването и в Комисията за защита на потребителите.

По думите на д-р Камелия Кирчева, директор на здравното заведение, проблемът с водните змии е доста отдавна. Всяка година те излизат към сушата, но теренът, на който е разположена болницата, е в НАТУРА 2000. Тя призова еколозите да дойдат и да видят как може да се разреши този казус.

Д-р Кирчева допълни, че мястото е запазена екосистема, която хората не бива да нарушават. Именно от гниенето на дървесните и животинските организми се получава лечебната кал, която е помогнала на стотици пациенти.

Източник:chudesa.net