25 години след официалното му закриване нов „Кореком” изкушава българите по пазарите в София, съобщава в своя статия 24chasa.bg

Направо по тротоарите вече се продаватвсевъзможни артикули, сред които аудиотехника, парфюми, детски играчки, часовници и много други. Един истински безмитен магазин, в който част от предлаганите стоки са контрабанда.

pzari

Сергиите с предлаганите евтино стоки се разполагат в непосредствена близост до мръсните локви по тротоарите, като търговията е без каквито и да било документи, касови апарати, такси от общината и разрешителни. Мръсотията и мизерията обаче като че ли не притесняват особено клиентелата, която единствено желае да се сдобие с нещо по-евтино.

 

В събота на Женския пазар е проведена акция на агенция „Митници”, МВР, НАП и общината, при която се изземват акцизни стоки без бандерол. Задържани са 16 човека, а 13 са отведени за проверка в РПУ. Извършени са проверки на фирми, а криминално проявени лица отиват на бързо производство в съда още на следващия ден. Част от действията на въпросните институции имат за цел да сложат край на търговията с акцизни стоки без бандерол, както и на противозаконно отнети вещи. Проверени са общо 255 лица, 22 търговски обекта, както и автомобили.

Източник:razkritia.com