Собственикът на частното гробище, където загина Чочо, трупал пари от деца аутисти

Ексдепутатът от НДСВ Димитър Ламбовски се прочу скандално в последните седмици след нелепата смърт на актьора Чочо Попйорданов. Ламбовски е собственик на частното гробище в Бояна, където любимецът на публика загина навръх Великден. В последствие стана ясно, че именно Ламбовски е виновен за трагедията, тъй като не е изпълнил предписанието на архитектите и на своя глава е вдигнал стената, от която падна Чочо на височина над 2 метра.

Въпреки доказателствата срещу себе си обаче Ламбовски категорично отрича да има каквото о да е общо с гробището. “Инициирал съм проекта, сглобил съм го, направил съм го и съм стоял зад този проект като име и това е”, категоричен е Ламбовски.

lamb

Истината обаче е доста по-различна. Оказа се, че парцелите в частното гробище, които по принцип са отредени единствено за заслужили българи, се разпродават на парче. Проверка на БЛИЦ установи, че гробните места започват от 2500 евро в най-ниския сегмент, средният е 4000 и 7000 евро е високият. Къде обаче отиват тези суми? Според думите на Ламбовски средствата се използват, за да се поддържат гробовете и за храма, построен в гробището. Доказателства за думите му като фактури и касови бележки за точната им употреба обаче няма.

Това не е единственото скандално разкритие около бившия депутат. Съпругата му, Мина Енева, е отворила собствен център за деца-аутисти в собствения им дом в Бояна! Нещо повече, госпожата предписва на децата лечение със свръхдози от витамини и хранителни добавки, внесени лично от нея от САЩ. Методите й са обект на постоянни критики от страна на здравни организации, а за месеца госпожата прибира по 5000-6000 евро от дете! Които са отбелязани като комисионна и отиват диретно в джоба й!

Източник:razkritia.com