Трагедията се е случила на турско-сирийската граница

Бомба отне живота на бивш футболен национал на Германия.

Убитият при бомбена атака Бурак Каран, е от турски произход. Трагедията се е случила при бомбена атака, извършена от силите на сирийския президент Башар Асад, в района на Азаз, който се намира в близост до турско-сирийската граница.
Случката се е разиграла на 11 октомври, но бе оповестена едва днес.
26-годишният е бил една от надеждите на германския футбол в юношеските си години.

Вестник „Билд” съобщава, че бившият германски футболен национал е роден във Вупертал. Той е бил част от младежките национални отбори на Германия до 17 и до 19 години.futbol

В тези групи Каран е играл редом до едни от най-големите настоящи звезди в германския футбол като Кевин Принс Боатенг и Сами Кедира.
По време на футболната си кариера той е играл за различни формации в отборите на Херта, Хановер, Байер Леверкузен и Алемания Аахен.

Каран слага край на футболната си кариера през 2008 година, когато е едва 20-годишен. За момента не са ясни причините за внезапното му решение.
След като прекратява футболните си изяви, посвещава голяма част от времето си на ислямизма и поддържа контакти с осъждания салафист Емра Ердоган.
Германската прокуратура е разследвала футболиста за участие в Ислямисткото движение на Узбекистан, пише Блиц.
Отношенията му с Ердоган приключват през 2009 година, когато отказва да замине с него за региона Вазиристан, който по това време е под владение на терористичната организация „Ал Кайда“.

Източник:razkritia.com