Ако процедурата не се изроди, има шанс да се реши проблемът с отглеждането на стволови клетки.

Клонирането на хора вече е факт.

Група учени от САЩ и Тайланд успяха да се разминат от публичния скандал и комисията по етика и най-после официално да обявят, че са клонирани човешки ембрион.

Сценариите на сериалите и филмите оживяха за ужас на поддръжниците на традиционната медицина и тези, които се страхуват до къде може да стигне това.

cloning

В действителност „бащите” на клонираният ембрион обявиха официално, че няма да позволят творението им да се превърне в човек, но кой може да бъде сигурен?!

Те са използвали ДНК от кожните клетки на донор с идеята да осигурят на човечеството ефективен и лесен източник на стволови клетки за интервенции с жизненоважен характер.

Учените обещаха да публикуват документ, в който се аргументират защо от ембирона не може да стане човек, макар че този експеримент е проведен успешно с маймуни.

Ръководител не екипа е професор Шукрат Миталипов, който се занимава с изследвания в университета за наука и здраве в Орегон. Процесът на създаването на човешкия ембрион следва с точност този, който е довел до раждането на овцата Доли. Така че нищо чудно поредната революционна стъпка в най-скоро време да провокира война на лекари, религиозни водачи, обществото.
От:Надежда Димитрова                              Източник:razkritia.com