Популярният водещ на bTV Новините Юксел Кадриев сключи споразумение с прокуратурата и бе осъден на 6 месеца пробация за това, че се вряза в паркирано такси с 1,56 промила алкохол в кръвта, съобщава „Телеграф“.40-годишният мъж ще трябва да плати 1000 лева глоба за пътния гаф, а книжката му е отнета за половин година.

yuksel_kadriev_sКъм 5 часа сутринта на 28 февруари Кадриев се прибирал сам към дома си, карайки личния си автомобил „Фолксваген Пасат“. Вероятно заради изпития алкохол на площад Народно събрание, зад Опашката на коня, Юксел потеглил рязко и се врязал в паркиран на жълтите павета таксиметров автомобил. За да не бъде наказан за причиняване на пътен инцидент от КАТ, тв водещият платил 150 лв. на колегата си, след което си тръгнал, разказаха свидетели. Минути по-късно обаче 40-годишният мъж решил, че е дал прекалено много пари, и направил обратен завой. Последвал скандал между шофьорите и таксиджията подал сигнал на телефон 112. Скоро след това на мястото дошли пътни полицаи. Дрегерът показал 1,59 промила алкохол в кръвта на Юксел. Последвал арест и нова проба, която посочила 1,56 промила.

На 19 март Кадриев е сключил споразумение с прокурора по делото срещу него, което било одобрено и от Софийския районен съд. В продължение на 6 месеца той ще се среща с пробационен служител. Книжката му вече е отнета и няма право да сяда зад волана половин година.

Източник: Blitz.bg