Може би не сте се замисляли защо не можете да издържите на изкушението да яхнете велосипеда, когато времето е хубаво? Ето 10 основателни причини да направите това.

Колоезденето е свобода

Птиците и пилотите може да не са съгласни, но дори и летенето не е толкова близко до усещането за летене, колкото колоезденето.

Пътуването с велосипед е доста бързо

Той е по-бърз от всичко друго освен хеликоптер и ви помага да научите обратите, завоите и тайните улички на града. Открих редица магазини, кафенета и кръчми, които никога нямаше да познавам, ако пътувах само с обществен транспорт.

Подобрява физическата форма

Ако само един на всеки десет пътувания в Обединеното кралство е бил извършен с велосипед, NHS ще спести 250 милиона лири на година, според изследванията на университета в Кеймбридж , такива са ползите за здравето от колоезденето.

Кара те да се чувстваш по-добре

Въпреки, че научните доказателства остават неубедителни, нашите читатели бяха категорични: редовното колоездене ви кара да се чувствате по-добре.

Това ви спестява пари

Разходите за пътуване до работното място все повече привличат вниманието, независимо дали плащате за гориво или пътувате с автобус или влак.

Можете да се върнете към природата

Определено имате възможност да видите много неща, които не сте забелязвали и да сте през цялото време на чист въздух

Това е приключение

Усещането да тръгнеш изцяло на ново пътуване, без да имаш напълно съгласувана визия за това къде ще свършиш, това е една от радостите на пътуването с велосипед.

Можете да спрете и да разгледате околностите си

И може би ще имате приятна почивка, докато сте с него.

Добре е за околната среда

Много от нашите читатели, особено тези с деца, посочиха грижата за околната среда като основна причина за колоезденето.

Забавно е!

Нови запознанства и приятелства, нови изживявания, какво по-хубаво от това?