Бенефисът на най-успешния ни състезател по спортна гимнастика Йордан Йовчев събра над 12 500 човека в зала „Арена Армеец“. С близо двучасов спектакъл той сложи край на спортната си кариера, разбра Hotarena.net.

Пред 12 500 души в „Арена Армеец“ Йовчев, който утре ще навърши 40 години, официално сложи край на спортната си кариера. Накрая публиката стана крака, за да изпрати Йовчев.

В спектакъла взеха участие над 150 спортисти.jordan-jovchev-pobeditel-big Представители на всички гимнастически спортове представиха специално подготвени съчетания за шоуто, чийто сценарист е Вера Маринова — Аткинсън.

Легендарни имена от България и цял свят взеха участие в бенефиса на Йовчев. Сред участниците бяха Юри Кеки, олимпийският шампион от Атина на висилка Игор Касина (Италия).

Гимнастиците Артьом и Томас дойдоха от чужбина специално за бенефиса, а от България се включиха ансамбълът по художествена гимнастика, гимнастичките Силвия Митева и Диляна Проданова.

Най-добрите състезателки по спортна гимнастика, сред които Александър Батинков, Ярослав Вовк, Ралица Милева, както и трупата на Нешка Робева, певците Поли Генова и Орлин Павлов и други, също взеха участие в инициативата.

Шоуто беше съпътствано от много светлинни и пиротехнически ефекти. Събраната сума от билетите ще бъдат вложени в развитието на българската гимнастика, пишат от hotnews.bg.

Източник:lubopitno.org