По време на снощните протести са задържани 15 младежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Някои от задържаните носели забранени при посещение на масови мероприятия предмети и маски.

В часовете от 18 до 20 часа в Първо РУП са отведени шестима непълнолетни младежи. Сред тях трима са 17-годишни – двама били без документи за самоличност и са им съставени актове.

В единия са открити маска и тирбушон, вторият е регистриран за унищожаване, повреждане и кражба, а третият -само за кражби.

След обяснения, тримата са предадени на родителите им.

Другите трима задържани са 16-годишни. Двама от тях са регистрирани за кражба – единият бил без документ за самоличност и му е съставен акт, след което е предаден на родител.

vaoryveni

Другите двама младежи носели маски. Дали са обяснения пред полицаите и са предадени на родители им.

Четирима от задържаните носели предмети, забранени при посещение на масови мероприятия.

Е.З. (18г.), който носел сгъваем нож и въздушен пистолет, е известен на полицията за кражба и притежание на оръжие без разрешително, Б.П. (30г.) – с прояви за кражба и хулиганство, бил с палка, К.Б. (19г.) носел сгъваем нож, Я.Ц. (24г.) – регистриран за наркотици и хулиганство, имал нож и бокс.

Четиримата са задържани с полицейска мярка в районното управление.

С.Й. (27г.) – регистриран за кражби и грабеж, също бил задържан с 24- часова мярка. 19- годишният К.М. , който бил без документ за самоличност е дал обяснение, съставен му е акт и е освободен.

Двама от задържаните – М.А. (18г.) и В.К. (19г.), известен на полицията за хулиганство и наркотици също са освободени след като дали обяснение в районното.

В Пето районно управление е бил задържан 20- годишният Д.С. с регистрации за кражба, наркотици и хулиганство. И той е освободен след обяснение.

И петнадесетимата са били спрени в района на централната градска част.

Източник:inews.bg/