Над 200 души са били отклонени от протестно шествие снощи, за да не се допусне нарушаване на обществения ред, съобщава пресцентъра на МВР.

Органите на реда са реагирали на всички случаи, в които гражданите са сигнализирали за провокатори сред тях. Възникнало е напрежение след опит за нарушаване на обществения ред в района на НДК. След подадения сигнал на мирно протестиращите граждани екипи от Четвърто РУП са отведели 22-ма души. Двама от тях – установени като инициатори на напрежението, са предадени на прокуратурата по компетентност.protesti

Други шестима са отведени в столичните Първо и Пето РУП. Част от тях били без документи за самоличност, в друга – са открити забранени предмети. Над 200 са били отклонени от тазвечерното протестно шествие, за да не се допусне нарушаване на обществения ред.

Полицията благодари на гражданите, съдействали за локализирането на групи, опитвали да предизвикват провокации сред протестиращи. МВР призовава хората да се разграничават от всякакви прояви на насилие, опити за провокации и нарушаване на обществения ред.

Източник:dnes.bg