Спортът е нещо необятно. Той е начин на живот за много хора. Той обаче е не само конкурентен и зрелищен, но и много забавен. Ще ви запознаем с някои от най-интересните спортни факти. Дръжте се, защото някои от тях са пълна лудница!

1. Ако Майкъл Фелпс беше държава, той щеше да се нареди на 35-о място по спечелени златни медали за всички времена. Зад него щяха да се намират цели 97 нации. Представете си за какво спортно величие говорим.

2. Знаете ли, че в един цял бейзболен мач има едва около 18-20 минути действие. Нормалната дължина на една игра е около 2-3 часа, но естеството на този спорт не провокира постоянно действие.

Sports Concepts

3. На Световното първенство през 1950 година се изправят Англия и САЩ. Играчите от острова били изявен фаворит, тъй като отборът на Щатите бил съставен от играчи, които играят от време на време. Мачът завършил 1-0 за САЩ. Вестниците по света обаче решили, че става на въпрос за правописна грешка и написали, че Англия е спечелила с 10-1.

4. Бейб Рут е един от най-големите бейзболисти и легенда на Янките! Знаете ли обаче, че той е спечелил едва 4 Световни серии с отбора за цели 15 сезона.

5. Чембърлейн е поставил адски много рекорди в НБА. Той едва ли може да бъде наречен най-голямата легенда на баскетбола по една или друга причина, обаче е постигнал повече от много други играчи.

Той прави първия и единствен в историята двоен трипъл дабъл през 1968 година с 22 точки, 25 борби и 21 асистенции. Малко по-рано, на 2 март 1962 година той отбелязва цели 100 точки в един мач срещу Ню Йорк Никс. Рекордът му все още не е подобрен.

Ако искате да съчетаете полезното с приятното и да изкарате малко пари от спортната си страст, посетете сайта на Efbet, където ще намерите много бонуси, полезна информация за спортни залагания, букмейкъри, прогнози и лесни начини за печалба.