Когато сте горд притежател на куче, трябва да вземете предпазни мерки, за да държите кучето си далеч от всякакви потенциални отрови в дома ви, споделя 7kefa.com. Разбира се, всички знаем, че шоколадът е вреден за тях, но това не е единственото нещо в дома ви, което е отровно за вашия скъпоценен домашен любимец. Всъщност има голям шанс домът ви да е истинско минно поле от неща, които са отровни за кучето. От електрониката до ежедневните почистващи препарати дори някои видове растения, ето кое трябва да държите извън обсега на кучето си, според ветеринари и експерти за домашни любимци.

 

  1. Нафталин

Хапчетата нафталин са чудесен начин за запазване на вашите дрехи. Но за собствениците на кучета просто не си заслужава риска. Достатъчно е само едно хапче нафталин може да разболее кучето ви. Нафталинът причинява сериозно заболяване, включително дразнене на храносмилателния тракт, увреждане на черния дроб, бъбреците и кръвните клетки, подуване на мозъчните тъкани, гърчове, кома, увреждане на дихателните пътища или дори смърт на вашето любимо куче.

 

  1. Препарат за отпушване на канали

Препаратът за отпушване на канали е разяждаща химическа смес, която работи за разтваряне на запушвания в канализацията. По дефиниция той е изключително токсичен. Ако имате такъв, съхранявайте го на място, до което вашето кученце не може да стигне и също така не забравяйте да поставите под карантина всяка стая, в която го използвате.

  1. Батерии

Батериите са необходими за различни уреди в къщата ви, но не ги дръжте в обсега на лапите на вашето кученце. То няма да погълне батериите, но дори и само да ги облизва или да влиза в контакт с акумулаторна киселина може да причини здравословни проблеми като язви, химически изгаряния или подуване на гърлото. Всички стари или течащи батерии трябва да бъдат изхвърлени безопасно, а неизползваните батерии трябва да бъдат заключени, за да се избегне достъпът на животни.

 

  1. Електронни цигари

Ако използвате електронни цигари, помислете да ограничите пушенето само на открито. Оказва се, че течността вътре в електронните цигари е много токсична за животните, тъй като съдържа високи нива на никотин. Със своите изкушаващи аромати течността вътре в електронните цигари лесно привлича домашни любимци и само малко количество може да бъде силно отровно за кучетата.

  1. Антифриз

Антифризът съдържа токсичен етиленгликол, като същевременно е вкусен за кучета. Това е потенциално смъртоносна комбинация, защото поглъщането на етилен гликол може да доведе до тежко увреждане на бъбреците.