Софиянец е декларирал пред НАП 14,3 млн. лв. доход за предходната година.

Данъчните декларации показват, че и в това отношение кризата в държавата е „за едни сватба, за други – брадва”. Въпреки протестите и повсеместния недоимък, в държавата се оказа, че има хора, които печелят хиляди на ден.

Един от тях е шампионът, който е декларирал рекорден доход за предходната година. Според посочените данни, той печели почти по 65 000 лв. на ден, а годишният му доход възлиза на 14,3 млн. лв..

В ТОП 50 на хората, които са попълнили впечатляващи данни са декларирали общо 117 млн. лв. през 2012 г., докато миналата година са били 98 млн. лв. доходи. Шестима от първата десетка са столичани, двама от Велико Търново и едва по един бизнесмен от Варна и Бургас.NAP

За сега се знае само, че мъжът, който е спечелил феноменалните 14.3 млн. лева за 2012 година, живее в София. Роден през 1958 г. и определено работи много. Заплатата му е 200 000 лева годишно, а впечатляващите 14.1 млн. лева са доходи от извънтрудова дейност.

„Сребърният медалист”също е столичанин, но една година по-млад от най-големия данъкоплатец. В декларацията му пише, че е спечелил 150 000 лева от заплата и 8 млн. лева от извънтрудова дейност.

Особено любопитен, но най-лесно предвидим се оказа този на трето място. 280 000 лева от заплата и 6.5 млн. лева от игри на борсата е спечелил мъж, който не живее в София. От НАП категорично не казват, кой е той, защото е от малко населено място и лесно може да се познае кой е милионерът.
От:Надежда Димитрова                                        Източник:razkritia.com