Светлините в 65 български града и общини ще угаснат в 20:30 часа на 23 март за ежегодната проява Часът на Земята, съобщи бТВ.Посланици на кампанията през тази година у нас са актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов. Часът на Земята започна да се провежда от 2007 г. чрез символично гасене на осветлението в рамките на един час.zemqta

Идеята е да се фокусира общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и прекомерната употреба на ресурси. Това е и начин да бъдат провокирани хората да участват в решаването на тези наболели въпроси. Акцията се подкрепя и от много световни лидери от сферата на политиката, икономиката и културата.

В България от седмици вече вървят подобни събития, които се организират в социалната мрежа. Те обаче се появиха след масовото недоволство от високите сметки за ток. Родните участници в протестите няколкократно призоваваха да спрем електричеството за час, за да създадем неудобства на монополистите. Засега не са ясни какви са последствията и ефектите от тази стъпка, но и трудно може да се каже колко души са се включили в проявата.

Източник:razkritia.com