Бившият премиер жертва дискредитираните фигури в ГЕРБ на Цветан Цветанов и Искра Фидосова

В ход е нов план за действие, чиято цел е да върне ГЕРБ и в частност Бойко Борисов, на власт. Скандалната информация идва от “Галерия”. От медията твърдят, че бившият премиер възнамерява да се върне на власт, но инкогнито. Идеята е на поста министър-председател да се назначи човек, който да бъде интелигентен и да отговаря на критериите на хората. В същото време въпросната личност трябва да бъде изцяло подчинена на Бойко Борисов, който ще дирижира нещата в държавата, но в сянка.

boiko

Зад цялата схема пък стояли бившата половинка на Бойко – банкерката Цветелина Бориславова и олигархът Иво Прокопиев. Основната идея била да се жертват вече дискредитираните фигури от ГЕРБ – Цветан Цветанов и Искра Фидосова както и обръчите от фирмите, свързани с тях. Бойко и приближените му дори обмисляли да се възползват от името на Кристалина Георгиева и широката обществена подкрепа, която тя получава.

Обмисляла се дори и възможността за коалиция между десните, ГЕРБ и БСП, но без Сергей Станишев начело. Червеният лидер неведнъж е заявявал категоричната си позиция срещу Борисов. В същото време червените депутати Георги Първанов и Румен Петков също поискаха оставката на Станишев от лидерския пост в партията.

Източник:razkritia.com