btv

 “бТВ Медиа Груп” и „Булсатком” спорят за авторско съдържание, което и двете страни нямат право да ползват, твърдят от „Музикаутор”, сдружението за колективно управление на авторски права, пише „24 часа”.
fairplay asen blatechki 300×186 А ТАКА! Виж на кого бТВ дължат 2.5 млн. лева

А иначе, от бТВ казват, че е честно да си плащаме правата!

Според експертите по авторско право сме свидетели на един голям парадокс. „Спорът е за заплащане на защитено съдържание като филми и музика, което и двете страни всъщност ползват както намерят за добре – едната като не плаща договорените и дължими суми за отстъпени права, а другата страна е изобщо без договор за отстъпени права.”, посочват от сдружението. Според тях е редно преди да се разберат помежду си, те да са уредили отношенията си с тези, които притежават изключителните права за това съдържание.

Над 2,5 милиона лева дължали „бТВ Медиа Груп” на „Музикаутор” за авторски права за музика в излъчваните от телевизията филми и продукции. Медията не била плащала над 2 години въпреки действащия договор, в който ясно било записано, че съгласно закона бТВ трябва да превежда на сдружението за колективно управление на авторските права съответните отчисления. Според „Музикаутор” било парадоксално бТВ да е медията, която направи кампания в защита на авторските права, а тя да е единствената ефирна телевизия, която не заплаща коректно предвидените от закона и регламентирани с договор отчисления.

„Музикаутор” ще използва всички законови средства, включително търсене на правата и дължимите суми по съдебен ред, категоричен е председателят на управителния съвет Ясен Козев.

източник: razkritia.com