Вечерното bTV обърна гръб на самозапалилия се Димитър

Нито дума не бе обелена за четвъртия трагичен случай, при който 52-годишният Димитър се самозапали посред бял ден пред президентството, в късната новинарска емисия на bTV вчера в 22 часа, алармираха бесни зрители.
Гражданите са възмутени, че иначе водещата се за национална телевизия е наложила вечерна цензура върху случая. Проверка на БЛИЦ показа, че репортаж за случилото се е излъчен в по-ранната емисия – от 19 часа, но продължителността му е едва… минута и 51 секунди.

btv

“Дали се опитват да се харесат на някого, не вярвам да става въпрос за обикновена мърлящина”, каза по телефона 56-годишният Христо Еленков. ”Не може да са забравили. Всички цял ден само за това говорят, държавата се тресе, четвърти човек се пали жив! Един Ян Палах имаше навремето в Чехия и цял свят го почита като герой. У нас за няколко дни четирима горяха, трима вече са покойници, дай боже Димитър да прескочи трапа. За т. нар. “национална медия” след избора на папа най-важното събитие се оказа, че утре ще прехвърчи сняг и премиерата на американския филм “Великият Гетсби”! Ама това не е нещо, което може да се скрие. Ако се опитват да се слагат на някого, всъщност му правят лоша услуга”, коментира гражданинът.

Потърсена от БЛИЦ, пиарката на bTV Media Group коментира: “Новината е излъчена в централната емисия, която е по-гледана и по-дълга. При това положение е нормално да не бъде излъчена в по-кратката емисия от 22 часа. Освен това е качена на сайта на телевизията. Затова смятаме, че всичко е отразено, както трябва”.

Източник: Blitz.bg